1. Woning zoeken

Een nieuwbouwwoning kopen in Spanje is maatwerk en. Spaanse Casa begeleidt u bij het vinden van een nieuwbouwwoning waarnaar u altijd al zocht. Dit begint met een persoonlijk kennismakingsgesprek en inventarisatie van uw wensen en behoeftes. De volgende stap is het bezoeken van de woning. Wij bieden hiervoor een Kennismakingstrip aan. Samen met Spaanse Casa gaat u drie dagen ‘op pad’. Wij laten u niet alleen de woning of meerdere woningen zien die passen bij uw voorkeuren.

Ook laten wij u kennis maken met de regio Murcia en de Costa Cálida. Want … de locatie is soms wel belangrijker dan de woning zelf. Wij geven u voldoende tijd om de omgeving te ruiken, proeven en ongedwongen sfeer te voelen.

U heeft tijdens de Kennismakingstip uw droomwoning gevonden en besluit om te kopen. Een spannend moment in uw leven. Spaanse Casa begeleidt u tijdens het gehele aankoopproces.

2. AANKOOPKOSTEN EN BETALINGSSCHEMA

De aankoopkosten voor een nieuwbouwwoning Spanje zijn als volgt:

  • De aankoopprijs van de woning. Dit bedrag betaalt u in fases tijdens de bouw na ondertekening van de reserveringsovereenkomst. Alle voorwaarden staan in de overeenkomst met de projectontwikkelaar en gebeurt onder bankgarantie, dus u bent altijd gegarandeerd van terugbetaling mocht de bouw om wat voor reden dan ook niet doorgaan. In de meeste gevallen betaalt u 50% van de aankoopprijs binnen 5 maanden en het restant bij de overdracht van de woning.
  • 10% aankoopbelasting (IVA). Dit bedrag komt bovenop de aankoopprijs. Het totaalbedrag wordt vermeld in de reserveringsovereenkomst.
  • 0,5 tot 2,5 procent AJD belasting (zegelbelasting). Lokale gemeentelijke belasting op aankoop van nieuwbouw. De hoogte van de belasting is afhankelijk van de gemeente.
  • Aankoopkosten voor advocaat (solicitor), notaris, machtiging, NIE-nummer (belasting nummer niet-Spanjaard) en landregistratie. Totaal is dit ongeveer 3000 euro.

3. FINANCIERING

U financiert de aankoop uit eigen middelen of u maakt gebruik van een hypotheek. Een hypotheek is mogelijk tegen een aantal voorwaarden:

  • Maximaal 70% van de aankoopprijs
  • Overige 30% plus belasting en aankoopkosten betaalt u uit eigen middelen
  • Uw financiële verplichtingen zijn totaal maximaal 35% van uw netto-inkomen.

Spaanse Casa begeleidt u uiteraard van A tot Z met de aanvraag van een hypotheek.

4. JURIDISCH PROCES

Samen met de advocaat en Spaanse Casa brengt u een bezoek aan de notaris waar u een machtiging afgeeft. Hiermee geeft u de advocaat toestemming om de daadwerkelijke aankoop van de woning te realiseren. U hoeft dus niet aanwezig te zijn in Spanje. De machtiging blijft onbeperkt geldig en kunt u in de toekomst weer gebruiken om de advocaat andere juridische zaken te laten regelen, bijvoorbeeld de verkoop van uw woning of het opstellen van een testament.

5. UW EIGENDOM

Het grote moment is daar: u ontvangt de sleutel van uw droomwoning en het leukste gedeelte kan beginnen; de inrichting van uw woning. Wij kunnen ons goed voorstellen dat er tegelijkertijd vragen ontstaan. Spaanse Casa helpt u deze allemaal te beantwoorden. Van bijvoorbeeld kleine aanpassingen aan de woning, aanschaf witgoed en airco, verzekeren van de woning, sleutelbeheer tot aan de dagelijkse boodschappen.

Komt ook u binnenkort kennismaken met Spaanse Casa? Laat ons weten wanneer u een bezoek wilt brengen aan de Costa Cálida.
Stuur een mail naar info@spaansecasa.nl en wij zorgen voor een mooie trip voor u.

¡Hasta pronto!