De woningen van Spaanse Casa staan in de regio Murcia. Een schitterend gebied in het zuidoosten van Spanje met twee zeeën: de Middellandse Zee en Mar Menor. Waar de zon meer dan 300 dagen per jaar schijnt en het hele jaar door gemiddeld 19°C is. Deze aangename temperatuur wordt sterk beïnvloed door de ligging aan de Middellandse Zee. De natuur is sterk vertegenwoordigd. Verspreid door de regio liggen 7 natuurparken en 19 beschermde natuurreservaten. Murcia is een uitstekende locatie voor een eigen woning. En dé uitgelezen plek voor wandelaars, fietsers en watersportliefhebbers.

Het noorden van Murcia grenst aan regio’s Valencia en Castilla-La Mancha. En Andalusië in het zuiden. De hoofdstad is het gelijknamige Murcia. Andere grote steden in de regio zijn: Cartagena – havenstad waar heel het jaar door cruiseschepen aanmeren, Lorca – historische stad met een oude vesting en Águilas – beroemd om haar carnaval.

De kust

De regio Murcia heeft 252 kilometer lange kustlijn. Ze begint in El Mojon, net onder Alicante en eindigt in Cuatro Calas in Águilas. Costa Cálida is de naam van de kust en betekent ‘warme kust’ in het Nederlands. Mede dankzij het fijne klimaat. Het is de langste onbebouwde kuststrook in Spanje. U vindt hier stranden, zoutwaterlagunes en wadden. Deze gebieden vallen onder de natuurbescherming.

De Costa Cálida ligt aan twee zeeën met kristalhelder water: de Middellandse Zee en Mar Menor, Europa’s grootste zoutwaterlagune. Beide zeeën worden gescheiden door La Manga, een landtong van 22 kilometer lang. Langs de Mar Menor ligt 70 kilometer kust. De grotere kustplaatsen zijn: San Pedro del Pinator, San Javier, Los Alcázares, La Unión, Puerto de Mazarron, Lorca en Águilas.

Wat maakt de regio Murcia uniek?

  • De heerlijke rust en ruimte
  • Een rijke historie met veel bezienswaardigheden
  • Culturele tradities met grote Fiestas.
  • Met blauwe vlag bekroonde stranden langs de Costa Cálida
  • Minder toeristisch dan andere gebieden in Spanje
  • Het klimaat; zowel in de zomer als de winter milde temperaturen.

Wonen in de regio Murcia

Elke morgen wakker worden met een strakblauwe lucht, de opkomende zon, fluitende vogels en een eindeloos uitzicht. Bent u toe aan een nieuw hoofdstuk in uw leven waar ontspanning, en de Spaanse gastvrijheid de hoofdrol spelen? Spaanse Casa kent de mooiste plekjes en heeft de juiste kennis op u te helpen met het vinden van uw nieuwe woning. En dat alles op een prettige en ongedwongen manier.

Wij nodigen u van harte uit om deze bijzondere plek zelf te ervaren. En te ontdekken waarom de regio Murcia ook voor u een uitstekende woonplaats is. Maak hiervoor gebruik van onze Kennismakingstrip.

Nieuwbouw

99.900€

Nieuwbouw

Luxueus eerste lijn golf appartement met onbelemmerd vrij uitzicht

Alhama de Murcia, Alhama de Murcia

Slaapkamer(s): 2 Badkamer(s): 2 m2: 91

Appartement

99.900€

Slaapkamer(s): 2 Badkamer(s): 2 m2: 91

Appartement

Nieuwbouw

325.000€

Nieuwbouw

Unieke vierkamer villa met drie badkamers

Alhama de Murcia, Alhama de Murcia

Slaapkamer(s): 3 Badkamer(s): 3 m2: 146

Luxe villa

325.000€

Slaapkamer(s): 3 Badkamer(s): 3 m2: 146

Luxe villa

Nieuwbouw

169.000€

Nieuwbouw

Luxueus eerstelijns golf driekamer villa met privé dakterras

Alhama de Murcia, Alhama de Murcia

Slaapkamer(s): 2 Badkamer(s): 2 m2: 94

Villa

169.000€

Slaapkamer(s): 2 Badkamer(s): 2 m2: 94

Villa