Águilas is de meest zuidelijk gelegen stad in de regio. De stad is voornamelijk bekend door het uitbundige carnavalsfeest dat begint in februari. De stad heeft - naast het feest - meer te bieden. Het is een levendige stad. Met de sfeer van een internationale stad. Langs de boulevard vindt u allerlei gezellige en hippe strandtentjes. Ook worden er veel watersporten beoefend.

Het oude centrum is deels tegen de berg opgebouwd. De vele trappen zijn prachtige beschilderd met bijzondere afbeeldingen en taferelen. Het plein voor het stadhuis is gezellig met allerlei terrasjes en een stadstuin met duiven.
 

Het boegbeeld van Águilas is het kasteel San Juan de las Águilas uit de 18e eeuw. Hier heeft een waanzinnig uitzicht over de stad en de baaien. In het kasteel kunt u vele ruimtes bezoeken waar u alle informatie krijgt over de tijd dat het kasteel actief was. Op de bovenste verdieping van het kasteel maakt u een leuke foto bij de kanonnen van het kasteel.

De stad bestaat uit twee baaien; Bahía de Levante en Bahía del Hornillo. Ze worden gescheiden door een rotsachtige landtong waar het kasteel op staat. Wanneer u op de kaart kijkt, of de stad van bovenaf, vormen de baaien, de rotsachtige landtong en de stad samen een adelaar. De beide baaien vormen de vleugels. De naam van de stad betekent dan ook 'adelaar'. Águilas ligt aan de Middellandse Zee en de kuststrook is maar liefst 28 kilometer lang.

Voor meer informatie en tips over de omgeving kunt u terecht op onze blog BestemmingMurcia: bestemmingmurcia.nl
Spaanse Casa maakt deel uit van de QHCC-groep