Benidorm is ongetwijfeld de meest bekende badplaats aan de Costa Blanca. Tot aan de jaren vijftig van de vorige eeuw was het een arm vissersplaatsje zonder haven en waar de boten op het strand lagen. De ontwikkeling als kustplaats gebeurde echter pas in de jaren vijftig van de vorige eeuw, toen het een geliefde zomerbestemming werd voor mensen die uit het binnenland van Spanje kwamen, vooral uit Madrid. Vandaag de dag staat Benidorm bekend om zijn hotels, stranden, wolkenkrabbers en worden meer buitenlandse toeristen dan Spaanse ontvangen.
 
Benidorm heeft drie stranden; Levante, Poniente en het kleinere strand Mal Pas.
Het Levante strand is het drukste strand van Benidorm en ligt aan de oostkant van het centrum. Langs de lange wandelboulevard zijn volop winkels, bars en restaurants te vinden. Het strand heeft een aantal zones waar ligstoelen gehuurd kunnen worden. Ook zijn er speeltoestellen voor kinderen. Voor wat verkoelende schaduw kunt u onder een aantal palmbomen zitten.
 
Poniente is het grootste strand van Benidorm en ligt ten westen van het centrum. Langs het strand ligt de Paseo Maritimo, een kleurrijke wandelpromenade. De promenade is in 2009 aangelegd en is sindsdien een prachtig architectonisch herkenningspunt geworden. De kromlijnige structuur van de promenade doet denken aan zeegolven, terwijl de trottoirs in verschillende kleuren zijn geverfd die vloeiend in elkaar overlopen.
 
De twee hoofdstranden worden gescheiden door de landtong waar ooit het kasteel stond. Deze is in 1812 door Britse en Spaanse troepen opgeblazen terwijl ze de Fransen verjoegen. Hier vindt u het Plaça del Castell met een prachtig uitzichtpunt. Vanaf hier heeft u een adembenemend uitzicht over de beide kanten van Benidorm. Als u naar de zee kijkt, ziet u achter u de kerk en een paar monumenten. In het Placa del Castell gebied staan enkele mooie kanonnen die vroeger in het fort stonden, samen met een monument voor degenen die op zee verloren zijn gegaan.
 
Op de kaap ligt het historische centrum van Benidorm. Het centrum is een doolhof van smalle straatjes met eigenzinnige hoekjes en pleintjes. Sommige straten zijn vrij steil. U vindt hier veel winkels en plaatsen om te eten en te drinken.
 
In de zomer is Benidorm een populaire vakantiebestemming, terwijl in de winter het een populaire overwinterplaats is. Voornamelijk Nederlandse, Belgische en Britse gepensioneerden brengen hun tijd hier door.

In de omgeving van Benidorm vindt u authentieke dorpjes die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Altea, Villajoyosa, Guadalest, Calpe en Polop zijn makkelijk bereikbaar met de auto of openbaar vervoer.
Spaanse Casa maakt deel uit van de QHCC-groep