Het dorp Finestrat ligt vlakbij Benidorm en 40 kilometer ten noorden van de stad Alicante en de internationale Luchthaven. Het oude dorp ligt aan de voet van de berg Puig Campana. In de charmante dorpskern is de Moorse sfeer nog steeds te voelen dankzij oude monumenten, waaronder het 13e -eeuwse kasteel Castell de Finestrat, de 18e -eeuwse kerk van Sint Bartholomeus (Parroquia de San Bartolomé), de wachttoren (La Torre) en de Hermitage Crist de Remei. En niet te vergeten de kleurrijk geschilderde huizen en smalle geplaveide straatjes. Soms zo smal dat u er niet eens met de auto doorheen kunt rijden. Hier proeft u nog het Spanje van vroeger.
 
De kuststrook van Finestrat heet La Cala Finestrat en ligt aan de Middellandse Zee. Op de mooie wandelboulevard vindt u winkels, bars en restaurants waar u de heerlijkste Mediterrane gerechten kunt proeven. Wekelijks op dinsdag en vrijdag wordt de markt gehouden. In de zomermaanden wordt er 's middags op de promenade een kunst- en ambachtsmarkt gehouden. La Cala Finestrat ligt op slechts 3 kilometer afstand van Benidorm.
 
De themaparken Terre Mitica en Terra Natura, het waterpark Aqualandia en het zee- en exotische dierenpark Mundomar liggen in de buurt en bieden een leuk dagje uit voor het hele gezin. In de buurt van Finestrat vindt u ook twee golfbanen; de 18-holes baan Real Fuala, ontworpen door Jack Nicklaus en de 18-holes baan Sierra Cortina.  
 
Finestrat kent een typisch Mediterraan klimaat, met een koele zeebries in de zomer. In de wintermaanden is het aangenaam vertoeven doordat de koude noordenwind wordt tegengehouden door de omringende bergen. Het gebied heeft gemiddeld bijna 3.000 zonuren per jaar en de gemiddelde temperatuur ligt boven de 20 graden.