Het dorp Finestrat ligt vlakbij Benidorm en 40 kilometer ten noorden van de stad Alicante en de internationale Luchthaven. Het oude dorp ligt aan de voet van de berg Puig Campana. In de charmante dorpskern is de Moorse sfeer nog steeds te voelen dankzij oude monumenten, waaronder het 13e -eeuwse kasteel Castell de Finestrat, de 18e -eeuwse kerk van Sint Bartholomeus (Parroquia de San Bartolomé), de wachttoren (La Torre) en de Hermitage Crist de Remei. En niet te vergeten de kleurrijk geschilderde huizen en smalle geplaveide straatjes. Soms zo smal dat u er niet eens met de auto doorheen kunt rijden. Hier proeft u nog het Spanje van vroeger.
 
De kuststrook van Finestrat heet La Cala Finestrat en ligt aan de Middellandse Zee. Op de mooie wandelboulevard vindt u winkels, bars en restaurants waar u de heerlijkste Mediterrane gerechten kunt proeven. Wekelijks op dinsdag en zaterdag wordt de markt gehouden. In de zomermaanden wordt er 's middags op de promenade een kunst- en ambachtsmarkt gehouden. La Cala Finestrat ligt op slechts 3 kilometer afstand van Benidorm.
 
De themaparken Terra Mitica en Terra Natura, het waterpark Aqualandia en het zee- en exotische dierenpark Mundomar liggen in de buurt en bieden een leuk dagje uit voor het hele gezin. In de buurt van Finestrat liggen drie golfbanen. Sierra Cortina Golf heeft een 18-holes baan. Deze ligt op de een heuvel waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de Middellandse Zee tijdens het golfen. De golfbanen Puig Campana Golf en Las Rejas Golf hebben allebei 9 holes. De laatst genoemde golfbaan ligt direct aan het strand van Poniente in Benidorm. 
 
Finestrat kent een typisch Mediterraan klimaat, met een koele zeebries in de zomer. In de wintermaanden is het aangenaam vertoeven doordat de koude noordenwind wordt tegengehouden door de omringende bergen. Het gebied heeft gemiddeld bijna 3.000 zonuren per jaar en de gemiddelde temperatuur ligt boven de 20 graden.
Spaanse Casa maakt deel uit van de QHCC-groep