La Manga del Mar Menor is een landstrook van 21 kilometer en vormt de scheiding van de Mar Menor met de Middellandse Zee.

Over de hele lengte van de La Manga strip vindt u aan beide zijden prachtige stranden met wit zand en rotsachtige inhammen. Langs een aantal stranden zijn wandelpromenades. In totaal is er 44 kilometer zand om uit te kiezen! De Mar Menor is Europa’s grootste zoutwater lagune. Het kristalheldere water is warm, rustig en rijk aan zouten en mineralen. De gemiddelde diepte is iets meer dan zeven meter. In de zomermaanden is de temperatuur van het water rond de 30°C. In de overige maanden van het jaar daalt de temperatuur nooit lager dan 18 °C.

Aan de doorgaande weg vindt u een scala aan winkels, bars, restaurants, terrasjes en hotels. Bij de jachthaven Puerto Deportivo Tomás Maestra bewondert u de mooiste boten of maakt u een boottocht over de wateren van de Mar Menor en de Middellandse Zee.

Het hele jaar door vaart de Ferry vanaf La Manga naar badplaats Santiago de la Ribera. In de zomermaanden is er een extra ferry die vaart naar de badplaats Los Alcázares.

La Manga del Mar Menor is een zeer geschikte plek om het hele jaar door watersporten te beoefenen. Op verschillende plekken is de mogelijkheid om te scubaduiken. Het water voor de vele stranden is perfect om te gaan snorkelen. Andere populaire sporten op La Manga del Menor zijn: kajakken, kitesurfen, surfen en waterskiën.

Voor meer informatie en tips over de omgeving kunt u terecht op onze blog BestemmingMurcia: bestemmingmurcia.nl