De gemoedelijke badplaats Lo Pagán valt onder de gemeente San Pedro del Pinatar en ligt aan de Mar Menor. Langs het strand loopt een zes kilometer lange boulevard. Deze begint bij de militaire basis in San Javier en eindigt bij het natuurgebied van San Pedro de Pinatar (Parque Regional Salins y Arenales) waar flamingo's verblijven.
 
Lokale restaurantjes en trendy bars liggen aan de boulevard. Dit is ook de plek waar verschillende festiviteiten plaatsvinden, zoals de processie van Virgen del Carmen jaarlijks op 16 juli. Tijdens dit feest wordt Mariabeeld van de kerk van San Pedro door de straten rondgedragen. Het strand van Lo Pagán is goudgeel van kleur en loopt over in het aangename water van de Mar Menor.
 
Niet te missen zijn de bekende modderbaden (Las Charcas). Een dijk scheidt de Mar Menor van enkele zoutmeren waarin het modder zit. Met behulp van een vijftal steigers betreedt u het zoutmeer.  
Een modderbad nemen is een eeuwenoud ritueel; in het ondiepe water smeert u uw huid en/of gevoelige plekken in met een dun laagje verse modder. De modder staat bekend om haar goede en hele eigenschappen voor de huid dankzij de aanwezigheid van onder andere calcium, zout, jodium en magnesium De modder laat u opdrogen tijdens een wandeling over de dijk. Vervolgens spoelt u de huid af met het water van het zoutmeer.
 
Ondanks het intieme karakter is in Lo Pagán genoeg levendigheid te vinden. Een ideale combinatie tijdens uw verblijf.

Voor meer informatie en tips over de omgeving kunt u terecht op onze blog BestemmingMurcia: bestemmingmurcia.nl
Spaanse Casa maakt deel uit van de QHCC-groep