Los Alcázares is een naam van Arabische afkomst, wat paleis betekent en verwijst naar de luxe vakantiehuizen die destijds door de Arabieren werden gebouwd in deze badplaats aan de Mar Menor. 

De kustlijn van Los Alcázares is zeven kilometer lang en heeft zeven stranden die zijn gewaardeerd met de Blauwe of Q vlag, een onderscheiding voor de schone stranden van hoge kwaliteit. Op het strand en in het water worden vele sporten beoefend. Het water van de Mar Menor heeft een hoge concentratie van zout en jodium en wordt ook medicinale krachten toegekend. Naast het kristalheldere water van de Mar Menor kunt u tevens heerlijk ontspannen in het water van de Spa Punta Calera, een geweldig wellness centrum.

Op dinsdag en zaterdag staat een grote kleurrijke straatmarkt in de straten van Los Alcázares. Het hele jaar door worden feesten en festivals gehouden. Eind maart is een grote Middeleeuwse markt, Mercado Medieval genaamd. In augustus is een groot internationaal folklorefestival, La Semana de la Huerta el Mar, waar landbouw in de regio centraal staat. Murcia wordt ook wel 'de moestuin van Europa' genoemd vanwege de export van groenten en fruit dat groeit in dit gebied. 

Los Alcázares is, vooral bij Spanjaarden, ook bekend van haar gezellige nachtleven. U kunt heerlijk eten en lekker dansen tot in de late uurtjes. En bezoek de uitbundige Spaanse fiesta's waar u mee wordt meegenomen in de Spaanse feestcultuur.

Voor meer informatie en tips over de omgeving kunt u terecht op onze blog BestemmingMurcia: bestemmingmurcia.nl
Spaanse Casa maakt deel uit van de QHCC-groep