Pilar de la Horadada ligt in het meest zuidelijke puntje van de provincie Alicante en grenst aan de regio Murcia. Het is een gezellig stadje, niet ver van de drukke Orihuela Costa. Tot 1986 behoorde deze plaats tot deze gemeente. Inmiddels is Pilar de la Horadada uitgegroeid tot een gemeente met meer dan 20.000 inwoners.
 
Dwars door Pilar de la Horadada loopt het drie kilometer lange wandelpad ‘Del Pilar al Mar’. Het centrum van Pilar is hiermee verbonden met de stranden Las Higuercias en Las Villa. Een architectonisch hoogstandje boven deze wandelroute is Puente del Beso (Brug van de Kus). In 2013 is de brug gebouwd en bekroond vanwege het ontwerp.

Het binnenland van Pilar de la Horadada heeft alles in huis om te genieten van de natuur. Rondom de bergen ‘Monte Mediterrano’ en ‘Sierra Escalona’ liggen wandelpaden, evenals in het natuurpark ‘Paraje Natural Municipal de las Lagunas de lo Monte’, waar verschillende vogelsoorten leven. Ook de wandelroutes in het Rio Seco kanaal mogen niet gemist worden.
 
Het strand vindt u in het naburige Torre de la Horadada. De totale kustlijn bedraagt meer dan vier kilometer en bestaat uit brede uitgestrekte witte zandstranden, kleine baaien, rotsachtige kliffen en inhammen. Het heldere blauwe Middellandse zeewater geeft een mooi contrast met het fijne witte zand. Omdat er geen plotselinge afdalingen zijn, kunnen kinderen rustig baden in het water. Op de stranden staan verschillende Chiringuitos (strandtentjes), elk met hun eigen unieke sfeer.

Voor meer informatie en tips over de omgeving kunt u terecht op onze blog BestemmingMurcia: bestemmingmurcia.nl 
Spaanse Casa maakt deel uit van de QHCC-groep