Badplaats San Pedro del Pinatar ligt in het midden tussen de steden Alicante en Cartagena, aan de Middellandse Zee, de noordkant van de Mar Menor. De stad dankt haar naam aan een zeventiende eeuwse kapel die de vissers in een omgeving van dennenbossen voor Apostel Petrus hebben gebouwd. 

Twee grote lokale festivals zijn van regionaal toeristisch belang verklaard; De Heilige Week (Semana Santa de San Pedro del Pinatar) in april en Virgen del Carmen Festivals (Fiestas de la Virgen del Carmen) op 16 juli. 

Grenzend aan San Pedro del Pinatar ligt 'Las Salins y Arenales de San Pedro'. Voor veel vogelsoorten is dit een rust- en broedplaats. Ontdek hier de prachtige wandelpaden, een diversiteit van flora en fauna, zoutmeren, modderbaden en met een beetje geluk de flamingo's. Het totale gebied van het natuurpark bedraagt 856 hectare, waarvan zes kilometer kust. 

De gezellige kustplaats Lo Pagán valt onder de gemeente San Pedro del Pinatar. U vindt hier langs de kust uitgestrekte stranden en twee jachthavens.

Voor meer informatie en tips over de omgeving kunt u terecht op onze blog BestemmingMurcia: bestemmingmurcia.nl
Spaanse Casa maakt deel uit van de QHCC-groep