U wilt definitief gaan wonen in Spanje. Een grote stap die u gaat nemen en waarbij u niet over één nacht ijs bent gegaan. Wij begrijpen dat het best spannend is om uw oude, vertrouwde leven In Nederland achter te laten. Het is een nieuw begin, in misschien een niet heel bekend gebied. Maar wanneer u dagelijks wakker wordt met een stralende zon, bent u dit snel vergeten. En wij helpen u vanaf de aankoop om er voor te zorgen dat u nieuwe woning en omgeving vanaf dag 1 een vertrouwde plek is.

Spaanse Casa heeft een uitgebreid netwerk in zowel Spanje als Nederland. Wij helpen u met allerlei praktische zaken. Samen zorgen we ervoor dat uw emigratie succesvol is én blijft.

Financiën en fiscaal advies

Wij werken samen met een fiscaal advieskantoor in Nederland. Dit kantoor is gespecialiseerd in het helpen van Nederlanders die emigreren. Zij gaan u helpen om alles in Nederland fiscaal netjes af te ronden en voorzien u van advies om de beste keuzes te maken die ook nog eens financieel voordelig uit kunnen vallen.

Onderwijs

Emigreert u naar Spanje met kinderen? Dit betekent dat zij naar een nieuwe school moeten. Onderwijs voor kinderen tussen 6 en 16 jaar is verplicht in Spanje en bestaat uit het basis en middelbaar onderwijs. Een voordeel van kinderen is dat zij sneller een nieuwe taal leren dan volwassenen.

En zijn een aantal mogelijkheden om kwalitatief goed onderwijs te volgen:

  • Lokale openbare of private school De lessen op deze scholen worden in het Spaans gegeven. Er wordt een special schakelprogramma aangeboden wij uw kinderen niet alleen de Spaanse taal leren, maar ook snel integreren. Lokale scholen zijn voor kinderen tot 16 jaar gratis, private scholen niet.
  • Internationale school De lessen worden in het Engels en Spaans gegeven. In de regio zijn Britse, Franse en Amerikaanse privéscholen. Houdt er rekening mee dat onderwijs deze scholen erg prijzig is.
  • Thuisonderwijs Vanuit huis volgen uw kinderen onderwijs op afstand via een digitale leeromgeving.

Verhuizen met dieren

Heeft u huisdieren? Deze kunt u mee verhuizen naar Spanje. Waar u rekening mee moet houden is dat niet alle huisdieren op dezelfde manier naar hun nieuwe huis vervoerd kunnen worden. Zo mogen alleen honden en katten mee in het vliegtuig. Onder de 5 kilo mogen ze mee de cabine in.

Wegen ze zwaarder? In het ruim van het vliegtuig is een speciale ruimte voor honden en katten geserveerd. Een huisdierenpaspoort is verplicht en ze moeten ingeënt en gechipt zijn.

Bepaalde hondenrassen moeten in Spanje verplicht een muilkorf dragen. Dit zijn de volgende rassen: Pitbull terriër, Amerikaanse Staffordshire terriër, Staffordshire Bull terriër, Rottweiler, Argentijse Dog, Fila Brasileiro, Tosa Inu en Akita Inu.

Verzekeringen

Spaanse Casa helpt u graag met de meest voordelige en uitgebreide verzekering voor u, uw woning en voor uw eventuele auto. Hiervoor werken wij samen met een Nederlandstalig kantoor in Spanje. Wel zo prettig in uw eigen taal om exact te weten waarvoor en hoe u verzekerd bent. U wilt hier immers geen misverstanden over hebben.

Groene kaart

Als Spaanse resident ben u belastingplichtig in Spanje en wordt u aangeraden om uw groene kaart aan te vragen. Dit is een identificatie middel waar in Spanje veelvuldig om wordt gevraagd. Uw solicitor gaat u helpen deze aan te vragen en zal u hierbij persoonlijk begeleiden.

Auto

Wellicht wilt u een auto huren of kopen in Spanje. Of wilt u een auto meenemen uit Nederland. Spaanse Casa helpt u de juiste keuze te maken die past bij uw situatie en heeft voor elke wens een advies en oplossing.

Telefoonnummer

Wij raden u aan om uw telefoonnummer om te zetten naar een Spaans telefoonnummer. De grootste telefoonproviders zijn Orange, Movistar, Vodafone en Yoigo. Houdt er rekening mee dat niet iedere provider even goed bereik heeft in het gebied waar u gaat wonen. U kunt bij de providers kiezen tussen een prepaid kaart of een abonnement. Het is mogelijk om een internetabonnement af te sluiten bij dezelfde provider. U kunt ook kiezen voor lokale internetaanbieders.

NIE-nummer

Voor alle officiële zaken heeft u in Spanje een NIE-nummer nodig. Dit nummer wordt gebruikt als legitimatiebewijs en staat voor Número de Identidad de Extranjero. Wanneer u een woning in Spanje wilt kopen, dient u in het bezit te zijn van een NIE-nummer. Ook voor andere handelingen heeft u dit nodig, zoals het openen van een bankrekening, registratie voor sociale zekerheid, afsluiten van een verzekering, telefoonabonnement afsluiten, Belastingaangifte doen en het kopen van een auto. De aanvraag van dit nummer is eenmalig en blijft uw persoonlijke identificatienummer in Spanje.

Empadronamiento

Empadronamiento, kortweg Padrón, is een registratie in het bevolkingsregister. U kunt zicht inschrijven bij de ‘Ayuntamieto’ van uw gemeente. Nadat u bent ingeschreven ontvangt u een bewijs van inschrijving mee, dit is de ‘certificado de empadronamiento’. Het padrón heeft u nodig wanneer u gebruik wilt maken van lokale voorzieningen, zoals het registreren bij ‘Centro de Salud’ of uw kinderen inschrijven op school.

Kennis maken met ons aanbod

Voordat u overgaat tot aankoop adviseren wij u om ons aanbod in het echt te zien. Door gebruik te maken van onze kennismakingstrip bezoekt u niet alleen de woningen van uw wensen, u leert ook meteen de omgeving kennen. En de ruimte rondom uw huis is misschien nog wel belangrijker dan de woning zelf. Meer informatie over de kennismakingstrip die wij aanbieden leest en reserveert u hier

Liever eerst de woningen op onze website bekijken? Dat kan, klik hier